Overslaan en naar de inhoud gaan

Syndici

Hieronder staat het antwoord op enkele veelvoorkomende vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer fibre@bipt.be.

Een telecomoperator heeft het recht om glasvezel aan te brengen op een gevel. U kunt dit dus niet verbieden. Hij moet hiervoor wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet de aannemer u op voorhand verwittigen over de plaats en wijze van uitvoering van de werkzaamheden. U kunt dan met de aannemer overleggen indien u hier niet mee akkoord gaat. Voor meer info, zie deze pagina.

Elke operator heeft recht om zijn netwerk uit te rollen tot het toegangspunt van een appartementsgebouw, dit is de locatie waar het netwerk van de telecomoperator het appartementsgebouw binnenkomt (vaak een kelder of technische ruimte) en waar de operatoren eenvoudig hun aansluitingen naar de verschillende appartementen kunnen beheren. Bij nieuwbouw en belangrijke renovaties is het ook verplicht het appartementsgebouw van een dergelijk toegangspunt te voorzien.
Ook heeft elke operator recht op toegang tot alle bestaande binnenhuisinfrastructuur (zoals kabelgoten) om een klant aan te sluiten, dit wil zeggen dat de gemene delen van het appartementsgebouw hiervoor mogen gebruikt worden. Voor meer info, zie deze pagina.

Elke operator heeft het recht op toegang tot alle bestaande binnenhuisinfrastructuur om een individuele klant aan te sluiten. Dit wil zeggen dat de gemene delen van het appartementsgebouw hiervoor mogen gebruikt worden, ook indien de andere mede-eigenaars niet akkoord zouden zijn. Het moet wel een verbetering van de bestaande infrastructuur betreffen. De procedure wordt meer in detail besproken op deze pagina.

Doelgroepen :